Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Skolportalen > Fronter

Fronter

Fronter är ett norskt företag som har utvecklat en webbaserad onlinemiljö med namnet Fronter.
Fronter är ett verktyg för samarbete, dokumentation, informationsspridning och kommunikation mellan användarna. Då Fronter är webbaserat, med särskild inloggning och lösenord, är det tillgängligt när det finns en Internetuppkopplad dator.

Målet

Målet med användningen av Fronter är att öka samarbetet elever emellan, skapa ett ökat samarbete och en enklare kommunikation mellan skolan och hemmet, ge föräldrar en ökad delaktighet i sina barns utveckling och ge eleverna tydligare måluppfyllelse. I Fronter kan till exempel schema, veckobrev, klassfoto, planering, arbeten och så vidare läggas in.

Omfattning

Fronter finns sedan höstterminen 2005 tillgängligt för samtliga barn, elever, föräldrar och pedagoger i Kungälvs kommun. Där kan de logga in som användare med ett användarnamn och ett lösenord.

Behörighet

Barn ser bara uppgifter om sin egen klass och personal på enheten. Föräldrar ser uppgifter om personal som arbetar på rektorsområdet. Inloggningen ger direkt åtkomst till allmän information och behörighet till övrig information tilldelas varje person av ägaren.

Administration

Fronter administreras av en person som systemansvarig, samt de personer som arbetar på enheten för IT-pedagogik med något lägre behörighet. Dessutom finns minst en kontaktperson på varje enhet med enhetsbehörighet.

Utveckling

Den pedagogiska utvecklingen leds av Enheten för IT-pedagogik där en av dessa personer ingår i den nationella utvecklingsgruppen som leds av Fronter. Dessutom medverkar kommunens IT-guider på lokal nivå.

 

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

Alla nyheter