Senaste nytt om stadskärnan

Här kan du läsa vad som pågår inom stadskärnan just nu.

2017-06-01

Laga kraft för plan på Strandgatan

Den 22 maj vann detaljplanen för Klocktornet 35 laga kraft och efter sommaren sker byggstarten på byggrätten som ligger längs Strandgatan, starta. BRA Bygg  ska bygga en fastighet på fem våningar med ca 25 lägenheter och lokaler som kommer ligga ut mot Strandgatan.

2017-05-08

Informationsmöte om Krukmakaregatan

För att fler ska få chans att ställa sina frågor och ta del av planen för Krukmakaregatan och två av Västa gatans bakgårdar så har samrådstiden förlängts till 2 juni. Ett informationsmöte kommer att hållas måndag den 15 maj 17.30-19.00, inne på gården vid Västra gatan 78
Läs mer om planarbetet här

2016-11-25

Extra mycket ljus i staden

Fredag 25 november tänds granen på Nytorget. Och i år satsar kommunen lite extra på belysning, både över jul men även på belysning som ska hålla hela vintern. Detta både för att öka mysfaktorn och skapa en tryggare känsla under de mörka månaderna. 
Mer om årets satsning på belysning här

2016-11-12

Första hyresgästen klar till Kongahälla shopping

Våren 2019 flyttar Systembolaget sin butik från Strandgatan till Kungälvs nya köpcentrum, Kongahälla shopping. De är därmed den första hyresgästen som blir klara till anläggningen.
Läs mer på Adapta Fastigheters hemsida

2016-10-25

Bäckgatan stängs av för biltrafik

Mellan 31 oktober och 24 november stängs Bäckgatan av för biltrafik från Kongahällagatan till och med Egnahemsgatan. Orsaken är att Kungälv Energi utför arbete med elkablar i området. Gång- och cykeltrafiken berörs inte i arbetet.

2016-08-15

Kongahällagatan avstängd

Från och med vecka 34 och fram till i början av oktober är Kongahällagatan avstängd mellan Rosendalsgatan (infart till Oasen) och rondellen vid Bäckgatan/Gymnasiegatan. Avstängningen beror på nedläggning av nya VA-ledningar i och över gatan i samband med byggandet på Kongahälla. Biltrafik hänvisas till Marstrandsvägen alternativt Kastellegårdsgatan/Ytterbyvägen. All gång- och cykeltrafik leds om via Ytterbystigen (gång- och cykelvägsbron över E6, söder om Thorildskolan) och vidare mot Ytterbyvägen fram till Bäckgatan. Det går inte ta sig igenom vid Thorildskolan via Rosendalsgatan fram till Kongahällagatan, men det går att ta sig fram öster om tennishallen och via gångbron över bäcken för att komma fram vid korsningen Bäckgatan/Fredriksbergsgatan.

2016-04-06

Rådmansparken får en ansiktslyftning

I parken vid Rådmansgatan i centrala Kungälv ska bland annat ett  30-tal olika rosor och andra blommande växter planteras.  Parkmöbler med bord för den fikasugne kommer det också att bli. Renoveringen beräknas vara klar i juni 2016.

2016-02-16

Öppet hus om stadskärnan

Måndagen den 29 februari bjuder vi in till ett öppet hus om stadskärnan där vi bland annat berättar om planerade parker, bostadsprojekt, trafiklösningar och våra tankar om mötesplatser och handel i stadskärnan. På plats kommer du även kunna tycka till om vad du anser är viktigt i Kungälvs stadskärna och hur du vill att fortsättningen av stadskärnan ska utvecklas. Passa också på att lämna dina synpunkter på Kungälvs planprogram för delen Liljedal och de aktuella detaljplanerna som är ute på samråd just nu.

2016-02-09 

Tyck till om planerna för området kring Liljedal

Just nu kan du tycka till om det planprogram för stadskärnan, område Liljedal, som kommunen tagit fram. Planprogrammet finns utställt 9 februari – 22 mars  i Stadshusets entréhall och i entréhallen på Mimers hus. Planprogrammet är tänkt att ge ramarna för utformingen av Liljedal och peka på tänkbara möjligheter för hur de delarna av stadskärnan kan utvecklas. 

2015-11-26

Ikano bygger 500 bostäder i Kungälv

 Kungälvs kommun har tecknat ett samarbetsavtal med Ikano Bostad för att skapa 500 nya bostäder under perioden 2017-2022. Bland annat ska 80-90  lägenheter byggas i Komarken, nära det nya resecentret. Byggstart blir 2017. Var de andra 400 lägenheterna skall byggas är inte klart ännu.

 2015-11-12

Gång- och cykelväg stängs av utmed Kongahällagatans norra sida

Gång- och cykelvägen som går utmed Kongahällagatans norra sida mellan Utmarksvägen och Gymnasiegatan kommer att stängas av med start onsdagen den 18 november. Detta för att vi ska kunna arbeta med nya transportvägar in till byggområdet på Kongahällatomten. Gång- och cykeltrafiken leds istället om till Ytterbystigen över motorvägen söder om Kongahällagatan, via Oasen/Thorildskolan eller via gångtunneln under Kongahällagatan väster om Utmarksvägen.

 2015-09-25

Kongahällagatan stängs tillfälligt 

Kongahällagatan kommer att stängas av i höjd med Thorildskolan med start vecka 41. Anledningen är att gång- och cykeltunneln under vägen ska tas bort. Biltrafiken från centrum ut mot Komarken kommer tillfälligt ledas om via Marstrandsvägen och Kungälvsmotet över motorvägen, in på Christian IV:s väg och Utmarksvägen. Gång och cykeltrafik leds tillfälligt om via gång- och cykelbron söder om Thorildskolan. Vägen kommer öppnas för trafik igen måndag 19 oktober.

2015-09-04

Bodagarna slår upp portarna i stadshuset

För första gången någonsin arrangerar Kungälvs kommun i slutet av september en bomässa i stadshuset i Kungälv. Där visar kommunen upp några av sina projekt, bland annat Kongahälla, men även bostadsföretag, mäklare och banker finns på plats för att berätta om vad de har på gång vad gäller boende i kommunen. Mässan hålls 25-26 september med start 12:00 på fredagen. 

  

 

  Sidan uppdaterades: