Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > 3D-visualisering av vindbruksplanen i Kungälv

3D-visualisering av vindbruksplanen i Kungälv

För att få en tydligare bild av hur landskapsbilden påverkas av vindkraftsutbyggnad presenterar Kungälvs kommun nu 3D-visualiseringar av några områden i vindbruksplanen. Det handlar om två områden som debatterats på sista tiden, Vävra berg (område F) och Knipeberget (område D) samt det område som föreslås bli havsbaserat, Dörjeskär (område A) .

Det finns även en hel del stillbilder uttagna från modellen. Hemsidan har även kompletterats med fotomontage från en del andra områden som ingår i vindbruksplanen.

- Visualiseringarna, bilderna och fotomontagen ger en tydligare bild av hur det kan komma att se ut om vindkraft byggs ut i områdena enligt vindbruksplanens förslag, säger kommunekolog TorBjörn Nilsson. Det ska förhoppningsvis underlätta att ta ställning för de som funderar på att yttra sig över planen under utställningstiden som varar fram till den 26 april.

All information om planen finns förutom här på vår hemsida är även utställt i Nämndhuset och i samtliga kommunala bibliotek.

Här kan du titta på vindbruksplanen och testa att navigera i ett virtuellt 3D-landskap med de föreslagna vindkraftverken utplacerade
 

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

Alla nyheter