Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Kommun och Politik > Kommunfakta > Ett stort steg närmare första spadtag på Kongahälla

Ett stort steg närmare första spadtag på Kongahälla

Nu är detaljplanerna för Kongahälla västra och södra antagna. Det beslutade kommunfullmäktige på sitt möte den 7 juli.
– Det känns jättebra. Om processen flyter på kan vi sätta spaden i marken under senhösten, säger Ove Wiktorsson (C), ordförande i samhällsbyggandsutskottet.
Planerna antogs redan förra året, överklagades och Länsstyrelsen upphävde detaljplanerna av formella skäl. Efter bearbetning och ny utställning är nu alltså detaljplanerna för Kongahälla södra och västra antagna igen. Utställningen av detaljplanen för Kongahälla östra pågår fram till den 31 augusti.

Kungälvs kommun med samarbetspartners i Kongahällaprojektet, står redo att sätta fart så fort planerna vinner laga kraft. På Kongahälla planeras för cirka 900 bostäder, verksamheter och handel. Följ utvecklingen på Kongahällawebben, www.kongahalla.se.

Åsa Thulin
Informatör