Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Omsorg och hjälp > Äldre > Vård- och omsorgsboende (äldreboende) > Vård- och omsorgsboende, servicehus och korttidsvistelse > Ranrikegården

Ranrikegården

Ranrikegården, exteriörbild
Fler bilder från Ranrikegården

Ranrikegården ligger i centrala Kungälv. Totalt finns 49 lägenheter på Ranrikegården. Samtliga enheter är inriktade mot personer med demenssjukdom. Lägenheternas storlek varierar mellan 26-41 kvadratmeter.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. En höj- och sänkbar säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med egen toalett och dusch. På varje enhet finns det gemensamhetsutrymmen såsom kök, matplats och allrum.

Avgifter

Hyresgästen betalar omsorgsavgift, hyra och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon och tidning.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Aktiveringspersonal arbetar på huset. Sjuksköterska finns knutet till huset dagtid, gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå vid behov.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, lunch, middag och mellanmål.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes behov och önskemål. Exempel på aktiviteter är promenader, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel. En träffpunkt för boende och deras anhöriga finns på entréplanet.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när den egna lägenheten inte räcker till finns en lokal att tillgå som bokas på boendet. På Ranrikegården finns också en dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Kommunens Demensteam utgår från Ranrikegården.

Snabbfakta och kontakt

Antal lägenheter: 49
Lägenhetsstorlek: 26-41 kvadratmeter
Adress: Fridhemsgatan 29, 442 33 Kungälv
Enhetschefer: Maria Palm 0303 23 99 06, Ann-Marie Ryd 0303 23 99 05

 

Ranrikegårdens telefonnummer

Här finns telefonnummer till de olika enheterna.

 

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

 • Nationella anhörigdagen 2014

  Anhörigstödet manifesterade Nationella Anhörigdagen 2014 genom att den 9 oktober inbjuda till föreläsning med psykologen och universitetslektorn Barbro Lennéer Axelsson under rubriken ”Att fånga livslusten – trots oro och lidande”. Åhörarna i den näst intill fullsatta Hörsal 2 på Mimers Hus fick sig till livs tankar kring lust – leda – lidande, våra tre vanligaste känslor och exempel på källor...

 • Här kan seniorer hämta sand

  Slipp halkan och sanda Nu finns sandlådorna på plats för dig som är senior och vill halkbekämpa. En låda vid brandstationen på Marstrand och en i Kode.

 • Nu bildas Inspektionen för vård och omsorg

  Den nya myndigheten tar över ansvaret för tillsyn av hälso- och sjukvård, socialtjänst och verksamhet enligt LSS.

 • Äldreomsorgsplan 2014-2023

  Syftet med äldreomsorgsplanen är att skapa ett underlag för att styra, planera och utveckla den kommunala äldreomsorgen under åren 2014-2023

 • Har du tid och engagemang?

  Vi söker dig/er som har en stabil social situation, har tid och engagemang och erfarenhet av barn och ungdomar.

 • Kungälv godkänt som lokalt Vård- och omsorgscollege

  Den formella certifieringen planeras att äga rum 11 december 2012.

 • Ny hemtjänsttaxa

  Från den 1 april 2012 gäller en ny hemtjänsttaxa som innehåller 3 nivåer.

 • Satsning på kunskap om teknik som underlätter vardagen för äldre

  Tekniken underlättar vardagen och målet är att öka livskvaliteten för äldre och ge dem större möjlighet att bo kvar hemma.

Alla nyheter