Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Omsorg och hjälp > Äldre > Vård- och omsorgsboende (äldreboende) > Vård- och omsorgsboende och korttidsvistelse > Ranrikegården

Ranrikegården

Ranrikegården, exteriörbild
Fler bilder från Ranrikegården

Ranrikegården ligger i centrala Kungälv. Totalt finns 49 lägenheter på Ranrikegården. Samtliga enheter är inriktade mot personer med demenssjukdom. Lägenheternas storlek varierar mellan 26-41 kvadratmeter.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. En höj- och sänkbar säng ingår i boendet. Lägenheterna är utrustade med egen toalett och dusch. På varje enhet finns det gemensamhetsutrymmen såsom kök, matplats och allrum.

Avgifter

Hyresgästen betalar omsorgsavgift, hyra och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon och tidning.

Personal

Undersköterskor finns tillgängliga dygnet runt. Aktiveringspersonal arbetar på huset. Sjuksköterska finns knutet till huset dagtid, gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå vid behov.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, lunch, middag och mellanmål.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes behov och önskemål. Exempel på aktiviteter är promenader, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel. En träffpunkt för boende och deras anhöriga finns på entréplanet.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när den egna lägenheten inte räcker till finns en lokal att tillgå som bokas på boendet. På Ranrikegården finns också en dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Kommunens Demensteam utgår från Ranrikegården.

Snabbfakta och kontakt

Antal lägenheter: 49
Lägenhetsstorlek: 26-41 kvadratmeter
Adress: Fridhemsgatan 29, 442 33 Kungälv
Enhetschefer: Isabelle Belas 0303 23 99 06, Ann-Marie Ryd 0303 23 99 05

 

Ranrikegårdens telefonnummer

Här finns telefonnummer till de olika enheterna.

 

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

Alla nyheter