Hoppa till sidans innehåll

Navigering

Du är här: Kungälvs kommun > Omsorg och hjälp > GRo - organisatoriskt lärande i Göteborgsregionen

GRo - organisatoriskt lärande i Göteborgsregionen

logotype, GRo

Funktionshinderverksamheten och Daglig verksamhet i Kungälv deltar tillsammans med GR (en samarbetsorganisation för 13 kommuner i Västsverige) och fem andra kommuner i kompetensutvecklingsprojetet GRo - organisatoriskt lärande i Göteborgsregionen.

Europeiska Socialfonden har beviljat 15 miljoner kronor till projektet, som påbörjades i oktober 2010 och pågår till och med november 2012. Syftet med projektet är att skapa hållbara strukturer för organisatoriskt lärande.

I Kungälv berörs ca 300 medarbetare. Under en analysdag den 3 februari jobbade ca 45 enhetschefer och medarbetare med att ta fram utvecklingsbehov inom tre områden: kommunikation och samarbete, utveckling av yrkesrollen samt bemötande av brukare, anhöriga och gode män. Dagen präglades av energi, kreativitet och lust att gå vidare till nästa fas i projektet.

Tag gärna del av dokumentationen från analysdagen (pdf-fil 2Mb)

Exempel på aktiviteter under aktivitetsfasen, som startar i april, är studiecirklar, nätverk, 'skuggning', handledning, webbaserad utbildning. Projektet ger unika möjligheter till erfarenhetsutbyte och gemensamma aktiviteter över kommungränser.

Kontaktperson och samordnare för Kungälv är verksamhetsutvecklare Kersti Jacobsen.

Informationsfolder (pdf-fil 813Kb)

 

Aktuellt och relaterat

Aktuellt

 • Vi söker familjehem

  Vi söker familjer som vill bli familjehem åt ensamkommande ungdomar för en kortare eller längre tid. Kontakta familjehemssekreterarna per mail eller telefon 23 80 00.

 • Familjesnack inför sommarfesten

  Vid sommarens fester och festivaler ökar risken för att ungdomar ska dricka alkohol. Därför riktar många kommuner i länet nu extra strålkastarljus på frågan om tonåringar och alkohol för att skapa engagemang, inte minst hos föräldrar.

 • Vill du bli kontaktperson?

  En kontaktperson är en medmänniska till en funktionshindrad. En kompis som lyssnar och stödjer i vardagen och på fritidsaktiviteter.

 • Här kan seniorer hämta sand

  Slipp halkan och sanda Nu finns sandlådorna på plats för dig som är senior och vill halkbekämpa. En låda vid brandstationen på Marstrand och en i Kode.

 • Äldreomsorgsplan 2014-2023

  Syftet med äldreomsorgsplanen är att skapa ett underlag för att styra, planera och utveckla den kommunala äldreomsorgen under åren 2014-2023

 • Har du lite trygghet över?

  Vi har stort behov av familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Kanske är det dig vi söker.

 • Har du tid och engagemang?

  Vi söker dig/er som har en stabil social situation, har tid och engagemang och erfarenhet av barn och ungdomar.

 • Kungälv godkänt som lokalt Vård- och omsorgscollege

  Den formella certifieringen planeras att äga rum 11 december 2012.

Alla nyheter