Stödassistent, vikariat, till Daglig verksamhet

Arbetsplatsbeskrivning

Kungälvs kommuns dagliga verksamhet för personer som beviljats insatser enligt LSS består idag av ca 15 verksamheter. Insatserna riktas till personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd, personer med betydande och bestående begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter hjärnskada i vuxen ålder, personer med andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som uppenbart inte beror på normalt åldrande och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen.

Målet för Daglig verksamhet är att brukaren ska få en meningsfull sysselsättning efter förmåga och behov.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övriga kollegor verkställa insatser enligt LSS-beslut för deltagarna genom ett professionellt arbete och pedagogiskt förhållningssätt och i detta arbete använda överenskomna metoder och verktyg. Du ska också dokumentera och göra genomförandeplaner tillsammans med deltagaren eller dess representant.

Kvalifikationer

Arbetet kräver en gymnasieutbildning med examen inom barn- och fritid eller vård- och omsorgsprogrammen med inriktning mot funktionshinder, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap och erfarenhet kring att arbeta med autism, funktionsnedsättningar, utmanande beteende, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och kognitivt stöd.

Då vi dokumenterar i Treserva är det bra om du har datorvana, och vi ser också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är också viktigt för oss att du har en god samarbets- och organisationsförmåga, att du är flexibel, lyhörd och kan engagera både deltagare och kollegor. Arbetet kräver B-körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid Tjänstgöring på kvällar och helger kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: