Ungdomsarbetare till Trygga ungdomsmiljöer

Arbetsplatsbeskrivning

Trygga ungdomsmiljöer är en enhet med 20 anställda som arbetar främjande och förebyggande för och med barn och ungdomar. Vårt främsta mål är att förbättra ungdomars psykosociala hälsa och ge dem makten över sin egen fritid. När du arbetar inom Främjande arbetar du på någon av våra fyra mötesplatser, med gruppverksamhet eller med olika arrangemang. Inom Förebyggande kan du istället befinna dig som fältassistent, eller inom någon av våra riktade verksamheter. Det pågår hela tiden en växelverkan mellan det främjande och det förebyggande arbetet. Enhetens centralkontor med mötesrum ligger beläget centralt i Kungälv med närhet till kollektivtrafik medan våra verksamheter ligger utspridda över hela Kungälv. Trygga Ungdomsmiljöer är medlem i nätverket KEKS. Verksamheten är Hbtq-certifierad.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten kommer att ha huvudfokus på arbetet som fältassistent. Trots att man har ett särskilt huvudfokus på fältarbetet så förväntas man ändå vara disponibel i andra områden och verksamheter. Du har ett särskilt fokus på området Munkegärde/Kode. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta uppsökande mot ungdomar i Kungälvs kommun och coacha ungdomarna till att ta makten över sin egen fritid, identifiera ungdomar i social oro och ge varje individ chansen att växa som individer utefter deras förutsättningar. Delaktighet och inflytande är ledord för vår verksamhet. Vi har verksamhet året runt och tjänsten innebär ca 2,7 kvällars tjänstgöring på kvällar och helger på ett 38,25 timmar/veckan schema.

Kvalifikationer

Det allra viktigaste för en medarbetare i Trygga ungdomsmiljöer är att du har ett starkt driv, är självständig och har ett dokumenterat intresse för förändringsarbete och ungdomars utveckling och delaktighet. Vi välkomnar ett normkritiskt tänkande och ett intresse för jämställdhetsfrågor. Du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i målgruppen och finner gärna nya lösningar. Erfarenhet och kunskap om socialtjänstens arbete ser vi som meriterande. Arbetet kräver också en förståelse för subkulturella företeelser och ett tolerant förhållningssätt till olika etniciteter och religioner

Du är utbildad socionom, socialpedagog, fritidsledare eller har en utbildning som bedöms som likvärdig. Körkort är ett krav. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta som fältassistent. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: