Ekebacken

I en vacker lantlig miljö på promenadavstånd från Kärna Centrum ligger Ekebackens förskola. Förskolan har fyra avdelningar med barn i åldrarna 1 - 5 år.

Här utvecklas barnen genom lek

Vi vet att leken har stor betydelse för barns utveckling och lärande, därför löper leken och det sociala samarbetet som en röd tråd genom hela huset. Husets speciella utformning främjar samarbete och nytänkande.

Här får barnen under ett år arbeta med ett sagotema. Det gör vi tillsammans med de övriga förskolorna inom Kärna förskoleenhet och vi har en gemensam avslutning. I sagan vävs genustänkande, miljötänkande, matematik och sånger in. På så sätt skapar vi en rolig, trygg och lärorik verksamhet för barnen.   

Vi bedriver ett långsiktigt pedagogiskt arbete för hållbar utveckling. Hösten 2008 fick vi utmärkelsen skola för hållbar utveckling. Vi har också certifierats med Grön flagg för vårt natur- och miljöarbete.

Likabehandlingsplan

Inom förskolan jobbar vi aktivt för att ingen form av mobbing, diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska förekomma. Vi tar hänsyn till varandra så att den gemensamma miljön är trivsam och trygg. Kränkande behandling kan vara bland annat fysisk, verbal eller gester och minspel. Du som förälder och vi som personal har tillsammans med barnen ansvar för att vi når målet. Hur ansvaret fördelas för att verka förebyggande, när något händer och hur det följs upp finns beskrivet i vår likabehandlingsplan. Den uppdateras årligen, enligt 6 kapitlet i Skollagen.

Här kan du läsa Ekebackens likabehandlingsplan (pdf, öppnas i nytt fönster)
 

 

  Sidan uppdaterades: