Feriekort

Kungälvs kommun har beslutat att ungdomar (födda 1998-2005) som är folkbokförda i kommunen får feriekort som ger dem möjlighet att åka gratis med kollektivtrafiken under sommarlovet.

Giltighetstid

Kortet gäller i hela Västra Götaland och i Kungsbacka kommun och kan användas till resor dygnet runt under sommarlovet. Kortet är giltigt under juni, juli och augusti. 

Hämta ut feriekort

Vi skickar inte hem feriekorten, du hämtar ditt kort hos Kundcenter i Stadshuset, Ytterbyvägen 2 i Kungälv.
Korten kan endast hämtas ut till och med den 15 juni 2018 och under Kundcenters öppettider: mån-tors 8-16:30 samt fredagar 8-15.

Du behöver kunna legitimera dig för att få ut ditt feriekort. Om du inte har giltig id-handling måste istället målsman hämta ut kortet. Målsman måste kunna legitimera sig samt uppge korthavarens namn och fullständigt personnummer. Kortet kan också hämtas ut av ombud. Ombud ska kunna legitimera sig samt uppge korthavarens namn och fullständigt personnummer.

Frågor om feriekort

Har du frågor kan du kontakta Kundcenter, e-post eller telefon 0303-23 80 00.
Observera! Endast fram till och med den 15 juni 2018, därefter upphör hanteringen av Feriekorten för denna säsong.
 

Skadat kort

Det är väldigt sällan som ett feriekort slutar att fungera. Oftast beror det på att kortet inte hålls tillräckligt länge framför kortläsaren. Innan du anmäler ditt kort som skadat bör du därför prova att hålla kortet mot kortläsaren några sekunder för att dubbelkolla om det verkligen har slutat fungera.

Om ditt kort är skadat kan du anmäla detta till Kundcenter och få ett nytt kort. Du måste då lämna in det skadade kortet till Kundcenter. Om ditt kort skadas efter den 15 juni 2018 kan du inte få något nytt kort.

Observera! Om feriekortet har gått sönder på grund av felaktig hantering kan du inte få ett nytt kort.


Observera! Efter den 15 juni upphör all hantering av feriekorten för denna säsong.

  Sidan uppdaterades: