Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du att arbeta praktiskt och få utlopp för din fantasi och din kreativa sida? Då ska du välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger möjlighet till jobb direkt efter gymnasiet.

Hos oss på restaurangprogrammet kan du självklart välja att studera för att få allmän högskolebehörighet.

På Restaurangprogrammet har vi mycket praktisk undervisning där du får tillaga både:

  • varma rätter
  • kalla rätter
  • desserter
  • bakverk

Du får även servera och ta emot gäster i vår restaurang, Mimers Källare, som är öppen för allmänheten.

KRAV-certifierad utbildning

Vår restaurang blev nyligen KRAV-certifierad och våra elever blir klimatsmarta kockar och serveringspersonal. Eleverna kan påverka och inspirera krögare och restauranggäster att bli mer medvetna om råvarornas ursprung.

Se hur media uppmärksammade vår certifiering. Följ länkarna nedan:
Göteborgsposten och Kungälvsposten

 

Vår ambition är att anpassa undervisningen till dig som person och att kombinera praktik och teori. Inom programmet finns det flera kurser som är valbara, vilket gör att du kan påverka din utbildning själv, till exempel språk och konditori.

Under dina tre år på skolan kommer du att vara ute på praktik minst femton veckor. Det finns också möjlighet för de elever som visar stort engagemang att få praktisera i fjällen eller utomlands. När du avslutat din utbildning har du stora chanser att få jobb, lokalt men även globalt eftersom restaurangbranschen är ett internationellt yrke.

Att studera vidare finns också som alternativ då utbildningen kan ge allmän högskolebehörighet.

För mer info om Restaurang- och Livsmedelsprogrammets restaurang Mimers Källare följ denna länk

"Går du på Restaurangprogrammet så går du ett yrkesprogram. Det betyder att vi rustar dig för att börja jobba i restaurangbranschen direkt efter studenten."

 


Matlagning

I denna kurs lär du dig all grundläggande kunskap i matlagning. Du får lära dig att laga:

  • svensk husmanskost
  • à la carte-rätter
  • grundsåser
  • fiskrätter
  • kötträtter
  • vegetariska rätter

 

Servering

I serveringskurserna får du lära dig att:

  • duka till vardag och fest
  • hur man bemöter och serverar gäster
  • flambera
  • tranchera

 

Mat och dryck i kombination

I den här kursen får du lära dig om vilka drycker man serverar till olika slags maträtter. Vi kommer att ha avsmakningar, vin- och ölprovningar där vi får uppleva hur mat och dryck kan harmoniera eller "krocka" i munnen.

Parallellt med de praktiska kurserna läser du också teoretiska kurser som:

  • Livsmedelskunskap- och Näringslära
  • Livsmedelshygien

"Den moderna omtänksamma skolan som betonar kunskaper"

 

Mer information

  Sidan uppdaterades: