Plattsättare lärling

Du som vill arbeta som plattsättare kan utbilda dig som lärling på Vuxenutbildningen i Kungälv. Här läser du mer om utbildningens innehåll.

Som plattsättare kommer du klä väggar och golv med keramiska plattor, kakel och klinker. Det handlar om arbeten i allt från små badrum i privata hem till simhallar och större byggnader.

Arbetet som plattsättare är självständigt men ingår i en byggprocess med andra yrkeskategorier som till exempel snickare, elektriker och rörmokare.

I utbildningen kommer du lära dig underarbete så som plan- och fallspackling mot golvbrunn, slipning med mera. Du kommer att lära dig kakelsättning på vägg med stora och små kakelplattor samt mosaik. Allt i olika mönster och kombinationer.

Efter utbildningen blir du anställningsbar som plattsättare inom byggbranschen.


Informationsmöte

Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Utbildningen sker till största delen på en arbetsplats eftersom det är en lärlingsutbildning, viss del av utbildningen kommer dock att ske i Vuxenutbildningens lokaler i Kungälv.

Studieperioder

Utbildningen delas in i två studieperioder:
14 augusti 2017 - 12 januari 2018
15 januari 2018 - 17 juni 2018
Totalt 44 veckor

Du gör din ansökan genom att boka ett möte med en studie- och yrkesvägledare.

  Sidan uppdaterades: