Behöver vi förändra vårt arbetssätt för att nå ett socialt hållbart samhälle på riktigt?

Sändes onsdagen den 6 juli, kl. 8.30-10.00

Kungälv är en mycket välmående kommun med alla mått mätt, med trots det finns det fattigdom och socialt marginaliserade områden. Utanförskapet i varje årskull i Kungälv kostar samhället 1 miljard kronor.

Under seminariet kommer vi berätta mer om hur vi lämnar gamla metoder och provar nya arbetssätt för att öka jämlikheten när vi arbetar för bygga ett socialt hållbart samhälle. Det första steget i detta har varit att anta en social översiktsplan. Vi berättar om hur vi tagit initiativ till ett förnyat samhällskontrakt och tillsammans med byggbolag, regionen, polisen, näringslivet och civilsamhället ska arbeta bort sociala risker.

OBS! På grund av tekniska problem håller tyvärr fotot i filmen låg kvalitet. Vi ber om ursäkt för detta.

Här kan du se seminariet i efterhand

Detagare och gäster

Miguel Odhner (S),