Byggstart för Kungälvs nya Resecentrum

Granne med Kongahälla byggs nu kommunens nya resecentrum. I december i år ska de första bussarna rulla ut från terminalen.

I slutet av 2016 startade bygget av resecentrum efter lång tid av planering.  I början av december i fjol när kommunens projektledare och byggledare gjorde en rundvandring på plats höll de första entreprenörerna precis på att etablera sig och ställa upp sina byggbodar.  Projektledare Pernilla Esping var glad över att projektet rullat igång på allvar.

– Det är fantastiskt roligt att vara igång. Nu ser vi fram emot en massa maskiner på plats inom kort.

Sedan dess har maskinerna rullat in på området och arbetet tagit fart. Bygget av Resecentrum är ett samarbete mellan Kungälvs kommun, Trafikverket och västtrafik. Förutom en terminal med 10 gater blir det en ny gång- och cykelbro, hållplatser på Kongahällagatan och en kontorsbyggnad i anslutning till terminalen.

Under byggtiden kommer det att bli trångt genom centrala Kungälv.
– Det är ju en stor utmaning att bygga ihop med så många entreprenörer och när så många byggprojekt är igång här i Kungälv. Så det kommer bli en del störningar under bygget, säger Anders Eriksson som är byggledare.

Och vad har man då för förhoppningar på Kungälvs nya resecentrum?

– Vi kommer förhoppningsvis få ett mycket enklare sätt att resa kollektivt i kommunen och få en trevligare, tryggare och smidigare stadsmiljö att resa i, säger Pernilla Esping.
Vi kommer också att bygga ihop staden i och med nya resecentrum. Koppla ihop de centrala delarna med området på andra sidan E6.

Sidan uppdaterades: