Populära aktiviteter för de äldre

Folkparksfest på Solhaga

De boende på Solhaga äldreboende i Kode hade för femte året en folkparksfest med 50-talstema. Det bjöds på korv och de som ville kunde åka raggarbil och dansa till 50-talsmusik.

På våra äldreboenden anordnas med jämna mellanrum extra minnesvärda arrangemang. Att dess upplevelser är uppskattade råder inget tvivel om.

På Solhaga äldreboende i Kode jobbar man mycket med att aktivera de boende. För femte året ordnade man en folkparksfest med 50-talstema. De boende åt korv med bröd, drack Coca-Cola, åkte raggarbil och de som orkade dansade till 50-talsmusik.

Ett gäng raggarbilsentusiaster ställer upp med sina vackra amerikanare och bjuder på en sväng. Motorerna, men även bilmärkena lät som musik: Chevrolet Impala och Bel Air, Cadillac och Plymouth.

De boende köade för en åktur och personalen, många klädda i tidstypiska klänningar, såg till att alla som ville åka fick göra det.

– Det är jätteroligt, säger undersköterskan Susanne Östlund på Solhaga. Det här med gamla bilar gör att mycket minnen kommer fram. De kommer ihåg den här tiden.

– Det känns änna som det var förr i världen, säger Henrik Henriksson, en av de boende. Det är roligt att se hur omgivningen är här.

 

Hästutflykt väckte minnen från förr


I slutet av förra året åkte några av de boende på äldreboendet Ekhaga till Göteborgs handikappsridklubb.

I det varma stallet väckte mötet med hästarna många gamla minnen till liv och väl på plats passade en av de boende, Bertil Jansson, också på att slå ett rekord!

  Sidan uppdaterades: