Förskolan i Kungälv tar ett giftfritt steg till

Kungälv har utbildat all personal i förskolan om gifter i verksamheten. Att våra förskolor är giftfria har blivit en allt viktigare fråga de senaste åren i samband med kemikalielarm och varningar om ämnen som kan skada våra barn.

– Det handlar om att identifiera gifter i mat, utklädningskläder, material, plast, madrasser, med mera, med mera, säger förskolechef Peter Schmidinger.

Nu tar Kungälv ett steg till och byter till Svanenmärkta vilmadrasser.

– Vi har beställt 600 nya vilmadrasser. Vi har valt att vänta på den Svanenmärkta madrassen då vi ser madrassbytet som en prioriterad åtgärd för att öka friskheten på våra förskolor. Och jag vet fler kommuner som tänker på samma sätt. Nästa önskvärda steg är att alla barn inom Kungälvs kommunala förskola får äta och dricka giftfritt, säger Peter Schmidinger.

Här kan du läsa mer om kommunens förskolor

Sidan uppdaterades: