Första spadtaget för Kungälvs vattenverk

I juni 2016 togs det symboliska första spadtaget för Kungälvs vattenverk utmed Göta älv strax norr om Kungälv. Det är NCC Sverige AB som bygger kommunens nya vattenverk och bygget genomförs i en samarbetsform som kallas för partnering.

– Det betyder att kommunen har full insyn i projektets räkenskaper och är med och tar fram tekniska lösningar tillsammans med entreprenören, säger Maria Sondell projektledare Kungälvs kommun.
Det nya vattenverket ska leverera vatten till hela Kungälvs kommun men vi kommer också att sälja vatten till Stenungsund-, Tjörn- och Ale kommun.

Första spadtaget

Här kan du se en film från första spadtaget med vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden Owe Wiktorsson (C).

Bottenplattan börjar bli klar

Här är en lägesuppdatering från hösten 2016 när armeringen för bottenplattan började bli färdig.

Sidan uppdaterades: