Lekplats formgiven av ungdomar

Kompisplatsen skapades efter ett samarbete mellan kommunens tjänstemän och ett gäng tjejer på Nordmarkens fritidsgård. Ungdomarna fick tycka till och ta fram förslag som en landskapsarkitekt sen bearbetade. Resultatet blev en färgsprakande plats för alla.

Kompisplatsen invigdes i oktober av tjejerna som utformat den. Dessutom höll kommunfullmäktiges ordförande Elisabeth Mattsson (L) ett tal om vikten av en levande medborgardialog i arbetet med att utveckla kommunen.

En plats för alla

På Kompisplatsen i Nordmannaparken finns linbana och volträcken med sand under och studsmattor med gummiasfalt runt. Där finns också solstolar, picknickbord och andra mer konstnärliga inslag att sitta på. Med andra ord en plats både för dig som vill vara aktiv och för dig som vill ta en paus.
Kompisplatsen fick sitt namn genom en namntävling. Alla som ville fick först lämna förslag och de tre namn som fick flest röster gick sedan att rösta på i en andra omgång.

Så blev Kompisplatsen till

Här kan du se en film om arbetet bakom Kompisplatsen

Sidan uppdaterades: