Vad du kan bidra med

Det finns flera möjligheter för privatpersoner att hjälpa de nyanlända som kommer till Kungälv. Vi behöver hjälpas åt för att lösa uppdraget som staten ålagt oss. Kommunen kan till exempel inte ensam lösa uppgiften med att hitta boenden för nyanlända utan behöver hjälp från de goda krafterna i Kungälvssamhället.

Gåvor

Många hör av sig till oss och vill skänka kläder, möbler och leksaker till flyktingar. Kungälvs kommun har ett tätt samarbete med en rad frivilligorganisationer. Här kan du se vilka organisationer som vi samarbetar med. Kontakta alltid organisationerna innan du lämnar kläder eller saker för att se vad de har behov av.

Bli flyktingguide

Kungälvs kommun håller just nu på att starta upp en flyktingguide där du som privatpersoner kan anmäla intresse till att bli kontaktperson för en flykting. Här kan du läsa mer om flyktingguiden.

Familjehem

Vi behöver familjer eller personer som kan ta emot ensamkommande barn och unga i sitt hem, under en kortare eller längre period.  Här kan du läsa mer om familjehem för ensamkommande.

Hyra ut boende

För att kunna klara av det åtagande vi har till Migrationsverket, behöver vi fler boenden för flyktingfamiljer. Har du ett boende eller en fastighet och kan tänka dig att hyra ut till kommunen under en längre tid? Maila ditt intresse till kommun@kungalv.se.Din anmälan ska innehålla vilket område fastigheten finns i, antal rum/storlek, hyra och hur lång tid du kan hyra ut. Vi betalar marknadsmässiga hyror. Vi ser gärna att du kan hyra ut under minst två år eller löpande tid med uppsägning.

Bli god man

Det behövs fler gode män för ensamkommande barn. Om du är intresserad av att bli god man kan du anmäla ditt intresse till överförmyndarnämnden. Du når överförmyndarnämnden via Kungälvs kommuns kundcenter, telefon 0303-23 80 00. Här kan du läsa mer om vad det innnebär att vara god man för ensamkommande barn.

Timvikarie

Vi är i stort behov av personal som kan hoppa in under kortare perioder på något av våra boenden för ensamkommande barn och unga. Vill du jobba som timvikarie på något av våra boenden? Här kan du anmäla ditt intresse.

Sidan uppdaterades: