Våra samarbetspartners

Kungälvs kommun samarbetar med flera frivilligorganisationer när det gäller flyktingmottagandet. Här hittar du kontaktuppgifter till dem.

FRG – frivilliga resursgruppen

FRG bistår kommunen med frivilliga på flyktingboenden, till exempel med att iordningställa anläggningarna eller med vakter under nätter.

Kontakt
E-post: bohus@civil2.se
Telefon: 0303-25 39 92

 

Röda Korset

Röda Korset tar emot och säljer bland annat kläder och skor. Röda Korset samlar inte in och skickar ut kläder till katastrofområden i världen eller till flyktingboenden här hemma. Klädpolicyn i organisationen går istället ut på att omvandla kläder till pengar för att bidra till hjälpinsatser. Läs mer på Röda korset i Kungälvs hemsida (extern länk)

Kontaktperson
Solveig Lanzén
E-post: solveig.lanzen@telia.com
Telefon: 0706-99 17 70

 

Svenska Kyrkan

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan i Kungälv (extern länk)

Kontaktperson
Ingela Lönn
E-post: ingela.lonn@svenskakyrkan.se
Telefon: 0303-37 70 25

 

Rädda barnen

Vill du bli volontär och hjälpa nyanlända, kontakta Rädda barnen i Kungälv. Du kan bland annat hjälpa till med läxor och samtalsgrupper. Det kan också vara något annat som du själv tror kan intressera nyanlända. Här kan du läsa mer om Rädda barnen i Kungälv (extern länk)

Kontaktperson
Michael Toftered
E-post: sedmito@gmail.com

 

Fredsrörelsen i Kungälv

Fredsrörelsen i Kungälv anordnar tillsammans med Equmeniakyrkan hjälp med läxläsning på samtliga boenden för ensamkommande flyktingbarn i Kungälv. Om du är intresserad av att bli "läxhjälpare", kontakta Fredsrörelsen i Kungälv.

Här kan du läsa mer om Fredslörelsen i Kungälv (extern länk)

Kontaktperson
Lars-Olof Olsson
E-post: bloo@telia.com

 

Equmeniakyrkan

Equmeniakyrkan i Kungälv anordnar tillsammans med Fredsrörelsen i Kungälv hjälp med läxläsning på samtliga boenden för ensamkommande flyktingbarn i Kungälv. Om du är intresserad av att bli "läxhjälpare", kontakta Fredsrörelsen i Kungälv.

I Equmeniakyrkan anordnas även café och bordtennisspel på tisdagar klockan 18.

Här kan du läsa om Equmeniakyrkans arbete med att hjälpa flyktingar (extern länk)

Kontaktperson
Ulla Brattö
E-post: Ulla.Bratto@skutan.eu

  Sidan uppdaterades: