Succéallsång för barn på Mimers teater

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Barnen har tidigare fått besök av piraten Rakel Spektakel Ruskprick och hennes skattkista fylld med sjörövargrejor som barnen fått skriva historier och rim på.

– Jag tycker att det allra viktigaste är att barnen och pedagogerna får möta och prova på andra uttrycksmedel och att man har roligt i vardagen, säger projektledare Catharina Bengtsson från sektor skola.

”Kungälvs nya låtskatt” är en del av projektet Skapande skola. Med pengar från statens kulturråd ska alla barn i Kungälvs kommunala skola från förskoleklass till årskurs nio få möjlighet att arbeta med professionella kulturarbetare med allt från bild och dans till teater och musik.
– Projektet har tre olika ben, säger Catharina. Dels skall kulturarbetare få möjlighet att komma in och jobba i skolan. Dels skall eleverna få pröva på olika estetiska uttrycksmedel. Och slutligen skall det integreras i undervisningen.

Hör lite av musiken från föreställningen och vad barnen själva tyckte i videoklippet ovan.

John Robertsson och Noel Cornér

  Sidan skapades: