Allt fler ungdomar har jobb i Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

– Först vill jag gratulera alla ungdomar i Kungälv som fått jobb, tjänar egna pengar och är efterfrågade, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S). Fler i arbete är ett av Samarbetspartiernas tydliga och prioriterade mål, där vi också avsatt resurser för utbildning och stödanställningar. Sedan går det bra för oss och våra företag, handel och besöksnäring växer och där får många unga sina första jobb. Långsiktigt är målet att bli bäst på jobb och framtidstro i Sverige.

Framgångsrikt sammarbete en förklaring

– Det här är historiska siffror. Anledningen till att just vi lyckats så bra är det gemensamma arbete som vi gör i Kungälv. Kommun, Arbetsförmedling, Försäkringskassa och Västra Götalandsregionen har ett bra samarbete inom bland annat Samordningsförbundet, säger Jonas Arngården, sektorchef arbetsliv och stöd.

Som jämförelse ligger kommunsnittet i riket på 13 procent arbetslöshet bland ungdomar.