"Ankeborg" har fått fontän

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

– Det har varit en lång process men vi är mycket glada över resultatet. Och redan har många börjat promenera här kvällstid, säger Ulf Eliasson, parkansvarig på kommunen.

Den nya fontänen i Ankeborg

Vid bron till Oasen har ett ljusträd vuxit upp. Det är ljusslingor på ett stålskelett.

– Trädet är inte helt klart. Det kommer att fortsätta växa, säger Ulf.
Gångstigen mot älven är nu belyst med låga pollare, som trots det ger en fullgod belysning. I Ankeborg finns numera en efterlängtad fontän. Enligt vissa rykten har det tidigare funnits en fontän på platsen, men annars är det stadens första.

På andra sidan bäcken har det tillkommit en promenadstig till, men denna saknar belysning. Vid Älvparken, längst ner vid pumpstationen har det byggts ett utomhusgym.
– Det är helt anspråkslöst och kan användas av både barn och äldre, säger Ulf. Där finns inga vikter, men man kan göra lite balansövningar när man ändå passerar förbi. Vill man stanna finns det också ett par stationära kolgrillar, bänkar och en bouleplan.

Veteranen Åke Pettersson har drivit parkfrågan i Pensionärsrådet under flera år.
– Det känns verkligen bra att detta blivit klart, säger Åke. Det har blivit ett mycket fint promenadstråk och för den som vill finns plats för lite aktiviteter och saker att titta på.

Nästa anhalt är Älvmagasinet, där huserar Helena Axelsson.
– När fler butiker och verksamheter etablerar sig här i aktivitetsparken kommer det att bli en mysig och välbesökt mötesplats, säger Helena. Varför inte en småbåtshamn också?

Noel Cornér
Kommunikationsstrateg