Cykelvänligast i Kungälv

Årets titel som den cykelvänligaste arbetsplatsen i Kungälvs kommun gick till Swedbank.

Tävlingen genomförs på initiativ av Västra Götalandsregionen som satt upp ett antal kriterier som ska uppfyllas. Arbetsplatsen fick diplom med två stjärnor och så här lyder motiveringen till priset:

"Arbetsplatsen har ett genuint cykelengagemang som har smittat av sig på stora delar av medarbetarna där cykeln framstår som det naturliga färdmedlet både i och till jobbet. Cykelfaciliteterna är mycket goda med bra parkeringsmöjligheter och tillgång till fina tjänstecyklar."
- Jätteroligt, det här sporrar givetvis så nästa gång kommer vi ha tre stjärnor, säger Catarina Granath på Swedbank.
Även Stadshuset fick två stjärnor och ett diplom för sitt arbete med att göra arbetsplatsen mer cykelvänlig.

Tävlingen startar om vid årsskiftet men det går redan nu att anmäla sin arbetsplats på:

Cykelvänlig arbetsplats (extern länk)