Vem blir Årets Kungälvsbo - Nu börjar omröstningen!

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Fram till och med 25 maj pågår omröstningen i Vem blir årets Kungälvsbo. Rösta på den kandidat du tycker skall få ära och utmärkelse på Nationaldagen, då vinnaren presenteras.

Årets Kungälvsbo är en utmärkelse där kommunens invånare får vara med att både nominera och rösta fram vinnaren. Den vill uppmärksamma alla vardagshjältar som på något sätt förändrar våra liv och gör Kungälvs kommun till en bättre plats att leva, arbeta och umgås i.
Vi har fått in många nomineringar och det är inspirerande att veta att det finns så många fantastiska och engagerade människor i vår närhet som gör skillnad.

De fyra personer som fått flest nomineringar går nu vidare till final. Nedanför hittar du namn, bild och en sammanfattning av alla motiveringar som Kungälvs invånare har skickat in för varje finalist.
Rösta på den personen du tycker förtjänar att hyllas som Årets Kungälvsbo.

Röstningen pågår fram till och med 25 maj 2018. På Nationaldagen kommer vinnaren att presenteras och tilldelas äran och en utmärkelse.

FINALISTER

Daniel LarssonDaniel Larsson

Motivering: Sällan har en person varit så omtyckt av sina kollegor och medmänniskor. Efter att Daniel Larsson stått i spelbutiken i Kungälv har han gjort en kometkarriär på Bafob AB och har nu ett helt team med sig som han varje dag driver till nya framgångar. När medarbetarna hade en anonym omröstning där vi rankades olika funktioner så hamnade Daniel på 98/100 av sina medarbetare. Han talar alltid stolt om att han är från Kungälv, på varje möte och varje chans han får.

Vad är det bästa med Kungälv Daniel?
- Kungälv skulle jag kunna beskriva såhär, det är staden jag vill att mina framtida barn ska växa upp i. För mig betyder Kungälv allt och när staden växer som den gör blir jag väldigt glad. Det innebär att fler och fler får möjlighet att leva och bo här. Stora delar av min släkt och mina vänner bor i kommunen. Jag har studerat och spelat fotboll stora delar av min ungdom här. Jag känner en stark trygghet, värme och kärlek till kommunen!

Anna-Karin BlombergAnna-Karin Blomberg

Motivering: Anna-Karin förgyller vardagen för de boende på Gläntans äldreboende genom att se till att tid och pengar räcker till härliga utflykter och andra fina stunder för de gamla. Anna-Karin har alltid en stund över för sina kollegor. Hon ger av sig själv till de som är i beroendeställning på grund av sin minnessjukdom på ett sätt som är helt fantastiskt. Att alltid komma glad och positiv till sitt arbete är en fröjd för både boende och kollegor. Att alltid plocka fram det goda ur dagen, trots stress och en tung arbetssituation. En hjälte i vardagen som bor och arbetar i Kungälvs kommun.

Vad är det bästa med Kungälv Anna-Karin?
- Jag trivs väldigt bra med att Kungälv är en relativt liten stad, nära till allt. Jag har jobbat i kommunen hela mitt liv. Har ett hus på landet där jag lever med min man sen 44 år tillbaka. Mina fyra barn är alla vuxna och har flyttat hemifrån.  Jag har bott i Kungälv hela mitt liv.

Lotta Blom (Tant Kofta)Lotta Blom (Tant Kofta)

Motivering: Alltid ett vänligt leende vid besök i hennes växthus med mönster och garnförsäljning. Lotta har genom sitt egna mönster #denrundafilten uppmanat stickare runt om att betala in valfritt belopp till Plan Sverige för att få tillgång till mönstret och nu samlat in över 80 000 kronor så flickor i tredje världen får möjlighet att gå i skolan. Ett fantastiskt initiativ av Lotta! Hon har satt Kungälv på kartan långt utanför kommunens och landets gränser. En fin representant för hur det småskaliga har fått möjlighet att växa fram genom gott rykte och stort engagemang.

Vad är det bästa med Kungälv Lotta?
- Jag har bott i Romelanda i över 30 år och det bästa med Kungälv är läget. Kungälv är en trevlig liten stad som har mycket att erbjuda. Landsbygd, småstad, skog och hav alldeles i närheten av en storstad.

Stefan StrandStefan Strand

Motivering: Har, inte helt på egen hand men näst intill, räddat bandyföreningen IFK Kungälv från konkurs - och därtill sett till att barn och ungdomar kan spela bandy, fans har ett Allsvenskt A-lag att titta på och Kungälv som stad har en fortsatt framgångsrik bandyförening på herrsidan. Allt samtidigt som han har ett enormt krävande arbete civilt. Mycket imponerande!

Vad är det bästa med Kungälv Stefan?
- Det bästa med Kungälv är att det är en aktiv stad och nära till det mesta.

Var med och rösta fram Årets Kungälvsbo

Du kan rösta till och med 25 maj 2018.

Daniel Larsson
Anna-Karin Blomberg