Röstningen om årets kungälvsbo är avslutad

Omröstningen i Vem blir årets Kungälvsbo är avslutad. Vinnaren presenteras på Nationaldagen och tilldelas äran och en utmärkelse.

Årets Kungälvsbo är en utmärkelse där kommunens invånare får vara med att både nominera och rösta fram vinnaren. Den vill uppmärksamma alla vardagshjältar som på något sätt förändrar våra liv och gör Kungälvs kommun till en bättre plats att leva, arbeta och umgås i.
Vi har fått in många nomineringar och det är inspirerande att veta att det finns så många fantastiska och engagerade människor i vår närhet som gör skillnad.

Fyra personer har fått flest nomineringar och blir därmed finalister. Nedanför hittar du namn, bild och en sammanfattning av alla motiveringar som Kungälvs invånare har skickat in för varje finalist.
Rösta den personen du tycker förtjänar att hyllas som Årets Kungälvsbo.

Röstningen pågår fram till den 25 maj 2017. På Nationaldagen kommer vinnaren att presenteras och tilldelas äran och en utmärkelse.

FINALISTER

Linda Lengstrand

Linda LengstrandMotivering: Linda Lengstrand har startat och driver med stort engagemang en stödgrupp för invånare i Kungälvs kommun på Facebook som funnits i cirka 3.5 år och har hjälpt över 100 familjer som råkat ut för olika kritiska situationer. Gruppen drivs med värme och glädje och helt ideellt av Linda som vill minska barnfattigdom och utanförskap i kommunen, samt ge möjlighet till alla invånare att kunna bidra.

Mikael Jokinen

Mikael JokinenMotivering: Mikael Jokinen är en entreprenör, talangfull yrkesperson och affärsman men framförallt en medmänniska med mycket empati, ett stort hjärta och ett outtröttligt socialt patos. Han nomineras för sitt engagemang för flyktingar och sitt genuina intresse att förbättra klimatet för både enskilda och företag.

Rune Stjernström

Rune StjernströmMotivering: Rune Stjernström är aktiv i IK Kongahälla och andra sammanhang såsom idrottens secondhand. Fantastisk människa som gjort mycket för ungdomsidrotten och idrotten i allmänhet som spelare och ledare. Han beskrivs som alltid glad, snäll, en välkänd och omtyckte person i Kungälv som gärna drar en rolig historia.

Birgitta Bidås

Birgitta BidåsMotivering: Birgitta Bidås är en varm och mycket inkännande medmänniska som engagerar sig för andra i mer utsatta situationer. Hennes levnadssätt sedan ungdomen har varit att följa principer som: "öppna dina knutna händer, först då kan du ta emot" och "ge och du får tillbaka". Hon tror att vi alla är väldigt lika och berikas av mötet med andra människor och kulturer, som hon kommit i kontakt med under sina resor i Afghanistan, Eritrea och andra delar av Afrika.