Månadsparkering blir dyrare

Den första december höjs priset för månadsparkering i Kungälv till 400 kronor och boendeparkeringsbiljetten tas bort. De ökade intäkterna ska betala för nya parkeringsanläggningar.

Bland annat parkeringshusen vid Kongahälla och ICA Maxi och ytterligare parkeringsplatser vid resecentrum och busstorget. Nödvändiga investeringar som annars skulle hamnat på skattekollektivet.

-Parkeringsreformen handlar bland annat om att få fler att åka kollektivt. Pendlare som exempelvis reser via vårt nya resecentrum ska i första hand ta sig dit med anslutningsbussar, säger Martin Hollertz, gatu- och parkchef i Kungälvs kommun. Det kommer att finnas parkeringsplatser runt resecentrum också, men inga gratis pendlingsparkeringar.

Lika för alla som behöver månadsparkera

Prishöjningen för månadsparkeringen tillsammans med att vi tar bort boendeparkeringen betyder att det blir lika för alla som behöver månadsparkera i hela Kungälv tätort.
-Samtidigt förenklar vi också parkeringssystemet för att minska antalet felparkeringar. Det blir fri parkering upp till 30 minuter längs handelsstråken; Strandgatan, Ytterbyvägen, Nedre Fontinvägen, Uddevallavägen samt Kongahällagatan, säger Martin Hollertz.

Det ska också bli lättare att hitta en parkering då vi investerar i ett digitalt vägvisningssystem som visar var parkeringsplatserna finns. Det minskar söktrafiken för att leta parkering i centrala Kungälv.

Beslutet om att höja månadsparkeringen och ta bort boendeparkeringsbiljetten togs i Kommunfullmäktige den 7 september 2017 (ärende 16 på dagordningen)

Allt om parkeringar i Kungälvs kommun hittar du här.