Tjuvkil får vänta till finansieringen är klar

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Tjuvkil får vänta till finansieringen är klar

Under tisdagsmorgonen beräknas boende i Tjuvkil få ett informationsbrev från Trafikverket med anledning av Västra Götalandsregionens och Kungälvs kommuns val att flytta 86 miljoner kronor från projektet ”Förbi Tjuvkil” till förmån för byggandet av Karebymotet.

Läs Trafikverkets nyhetsbrev här (pdf, öppnas i nytt fönster)

- Vi har tvingats att prioritera var vi ska börja att bygga. Prioriteringen handlar alltså bara om finansieringen, inte om själva genomförandet. Båda projekten ska genomföras, säger Anders Holmensköld (M) oppositionsråd.

Tjuvkil kommer att byggas

- Vi gör nu allt för att tillsammans med Västra Götalandsregionen hitta en finansiell lösning även för Tjuvkil, säger Miguel Odhner (S) kommunalråd.