Fastighetsbolag vill satsa stort i Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Bolaget har lämnat in en ansökan till kommunen om att få göra om befintliga fastigheter på Västra gatan och invid Västra Tullen. Samtidigt vill bolaget bygga bostäder, handelslokaler och parkeringar på det som i dag är Parkering syd och Liljedahls parkering.

Balders satsning skulle innebära ett tillskott på omkring 450 lägenheter och att den nuvarande handeln kan få nya, moderna lokaler, en utveckling som kommunen ser mycket positivt på:
– Det är nu det händer. Vårt mål är att utveckla stadskärnan. Vi vill att fler ska välja att bo i Kungälvs kommun. Nu har det kommit in en aktör som visar intresse för att vara med oss i den utvecklingen. Inga beslut är fattade än men vi är förstås glada över den här ansökan, säger Magnus Gyllestad, kommunchef på Kungälvs kommun.

Samtidigt pågår flera andra parallella projekt i stadskärnan. Ett är utvecklingen på Kongahälla där målet är utvidgning av Stadskärnan med 900 bostäder och en handelsanläggning. Sammanlagt betyder satsningarna att det kan komma att byggas närmare 1700 bostäder i Stadskärnan i Kungälv fram till år 2025.

Kommunen bjöd tillsammans med Balder in till en vandrande presskonferens där politiker, tjänstemän och journalister gick en rundtur i centrum för att se hur framtiden kan se ut i Kungälv om ansökan får klartecken.

Karin Dahl
informatör