Kungälv fortsätter klättra på Svenskt Näringslivs ranking

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

– Det är en godkänd klättring som fört oss upp till mitten bland Sveriges 290 kommuner. Men det är fortfarande bara ett litet steg på vägen och det finns mycket kvar att göra, säger kommunens näringslivschef Håkan Karlsson.

Kungälv har i år klättrat 32 placeringar från plats 182 till plats 150. De senaste två åren har kommunen klättrat 60 placeringar. Vad har man gjort och vad återstår att göra?

– Det är inte klättringen i sig eller placeringen på rankingen som är målet utan arbetet på vägen. Vi kan inte påverka alla faktorer som räknas in, men vi skall fortsätta fokusera på det vi kan göra för att leverera bättre, säger Håkan. Vi har höjt oss i allt, men mätningen visar att vi måste fortsätta jobba på våra attityder och bemötande, liksom på vår service till företagen.

Noel Cornér