Första spadtaget för Kungälvs vattenverk

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

I förra veckan togs det första symboliska spadtaget för Kungälvs vattenverk som ska ligga utmed Göta älv strax norr om Kungälv.

Vattenverket Byggs av NCC Sverige AB projektet genomförs som en så kallad partnering. Det betyder att kommunen och NCC arbetar med full insyn i varandras böcker och räkenskaper.

- Det känns så härligt. Vi har jobbat så länge för detta och nu är vi äntligen igång, säger Maria Sondell som är kommunens projektlerade för Kungälvs Vattenverk.

Projektet genomförs som en så kallad partnering vilket betyder att kommunen och NCC med öppna böcker och full insyn i varandras räkenskaper.
- Det betyder att vi tillsammans kan styra ekonomin lättare, säger Maria Sondell.

- Det är en stort att få vara med på ett sånt här projekt. Att få bygga ett nytt vattenverk är ovanligt, säger Pernilla Mattsson projektledare på NCC.

Det var Ove Wiktorsson (C) vise ordförande i samhällsbyggnadsnämnden som höll i spaden.