Positiva reaktioner på H&Ms satsning i Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

När köpcentret Kongahälla shopping öppnar sina dörrar 2019 kommer H&M att vara en av de största aktörerna. Företaget öppnar butik med både kläder, smink och heminredning. En nyhet som många i Kungälv väntat på, inte minst stadens ledande politiker.

– Det blir roligare och modernare att handla i Kungälv, säger Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande. Stoltheten att bo och leva i Kungälv kommer öka för detta har många frågat efter länge.
Han får medhåll av Elisabeth Mattsson (L) kommunordförande:
– Det är väldigt roligt! Och jag vet att såväl vuxna som ungdomar blir glada över detta, säger hon. När ungdomsfullmäktige skulle tycka till om området när det planerades, var etablering av H&M ett stort önskemål och nu blir det faktiskt så.

Redan tidigare har Adapta fastigheter som står bakom gallerian på Kongahälla aviserat att innehållet ska vara en blandning av mat, mode och upplevelser. Uthyrningen av lokalerna är i full gång och sedan tidigare är Coop och Systembolaget klara aktörer. Med en butiksyta på 2600 kvadratmeter blir H&Ms butik inte bara en av de största på Kongahälla utan en av företagets största butiker i regionen.

Förhoppningen är att satsningen på handel på Kongahälla gynnar hela Kungälv när fler Kungälvsbor stannar på hemmaplan och gör sina ärenden. Det nya köpcentrat beräknas skapa omkring 500 arbetstillfällen.  Och att ett företag som H&M väljer Kungälv kan få fler att vilja satsa här.
– Det får stor betydelse. Ett företag som H&M lockar till sig annan handel som vill etablera sig. Allt sammantaget blir det fler arbetstillfällen och fler som vill bo i Kungälv, säger Elisabeth Mattsson (L)

Också oppositionsråd Anders Holmensköld (M) ser satsningen som något positivt
– H&M är varmt välkomna till Kungälv och mycket hett efterlängtade av många Kungälvsbor. Det betyder mycket att H&M väljer att satsa i Kungälv och gör med sin etablering utbudet i vår kommun rikare samtidigt som det naturligtvis ytterligare bekräftar Kongahällas starka position, säger han.

Här kan du läsa Adapta fastigheterns pressmeddelandet om H&M