Författare fick kulturpriset – Brodyr och manifestation gav kulturstipendium

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Gustafson har även skrivit en ungdomsbok, Rettiburs svärd, som med dramatik och spänning skildrar Kungahällas överfall av venderna 1135. Genom att levandegöra historien i ord i form av böcker för olika åldrar gör författaren en kulturgärning som är väl värd att hedra.
– Jag är mycket glad och tacksam för priset, säger Kenneth. I synnerhet för den finna motiveringen.

Kungälvs kommuns kulturpris är en hedersutnämning för värdefulla insatser inom kulturella områden och består av en statyett av konstnären Rino Bozajic.

Kulturstipendiet delas

Kungälvs kommuns kulturstipendium delas ut för lovande förutsättningar inom kulturella områden. Kulturstipendiet om sammanlagt 10 000 kronor för 2015 delas av två olika aktörer som båda är värda att uppmuntra till fortsatt arbete.

Git Andersson och brodöserna tilldelas Kungälvs kommuns kulturstipendium om 5000 kronor för sitt enträgna arbete att med nål och tråd visa Kungälvs historia i sina broderier. Resultatet visas både lokalt, regionalt och i nordiska sammanhang och är användbara för att pedagogiskt och för alla åldrar visa Kungälvs och Bohusläns historia från Vikingatid till och framåt. Git Andersson och brodöserna får tillsammans stipendiet för att både uppmuntran av det fortsatta arbetet och för att uppmärksamma deras kulturhistoriska gärning som kommer att finnas till glädje för många under lång tid framöver.

Föreningen Tillsammans för Kungälv genomförde en manifestation och konsert för medmänsklighet och kärlek i augusti som fått både stor uppmärksamhet och uppskattning. Föreningen tilldelas Kungälvs kommuns kulturstipendium om 5000 kronor som en uppmuntran att fortsätta det goda arbete som de startat. Målsättningen i föreningens arbete är att bidra till ett bättre samhälle där alla kan känna sig välkomna och trygga oavsett bakgrund eller ålder och där kan kulturen utgöra en drivkraft i samhällsutvecklingen.

Stipendier och pris samt tidigare vinnare