Lättare för anställda att resa miljövänligt

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Hur de anställda reser under sin arbetstid är en viktig del i kommunens miljöarbete och inom Kungälvs kommun är personalen duktig på att låta bilen stå i tjänsten. I stället väljer många att cykla, samåka eller att ha webb-möten. Men nu ska det bli ännu bättre att resa miljövänligt för de anställda inom Kungälvs kommun.
– Vi reser mycket och då behöver vi ha kontroll på resorna. Har vi riktlinjer så är det lättare att nå våra mål, säger Karolin Lind Södermark, miljö- och energiplanerare på Kungälvs kommun.

Hjälpmedel för anställda

Riktlinjerna ska hjälpa anställda att planera sitt resande bättre. Reser man kortare sträckor har kommunen till exempel elcyklar som man kan låna. Detta är något som personalen inom hemtjänsten i Komarken utnyttjar.
– Man kommer fram lättare med cykel till de boende och man behöver inte leta efter parkering, säger Amornrat Saipetsanti som jobbar inom hemtjänsten.

Under hösten kommer alla anställda i kommunen få information om de nya riktlinjerna så att fler kan resa miljövänligt i arbetet.

Läs mer om kommunens riktlinjer för tjänsteresor