Vinterbelysningen på Västra gatan monteras ner

Väggfästena för vajrarna som håller uppe ljustaket har visat sig inte hålla för påfrestningarna när snö och is fryser fast på kablarna.

Beslutet togs efter en avstämning med Kungälv energi AB (KEAB) som ansvarar för uppsättningen av belysningen tillsammans med Kungälvs kommun.
- Förutom säkerhetsaspekten vill vi dessutom inte störa handlarna utmed gatan med mer reparationsarbeten mitt i den viktiga julhandeln, säger Martin Hollertz Gatu- och parkchef på Kungälvs kommun. Under veckan har kommunen haft personliga möten med alla handlare utmed Västra gatan för att informera om läget.

Omtag inför nästa säsong

Tanken är att under våren undersöka och förstärka fästena så att vi nästa år kan använda ljustaket med större säkerhet och bättre garantier för att det inte ger sig för dåligt väder.
- Nedmonteringen inleds i början av nästa vecka, vi hoppas kunna hitta på något annat juligt att smycka Västra gatan med, avslutar Martin Hollertz.