Marknadsdagen 2016

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Samtidigt som Kungälvsmässan pågick, möttes 85 fastighetsägare och branschfolk under marknadsdagen på Mimers Teater. Årets Marknadsdag fokuserade på hur vi på ett bra sätt når tillväxt i Kungälv.

Emma Segersten och Anneli Skoglund från Kungälvs kommun, berättade om hur vi som kommun behöver tänka till för att kunna leverera bostäder med tillhörande service på rätt ställe och vid rätt tidpunkt.

– Det byggs på flera ställen och privata fastighetsägare har en investeringsvilja i sina fastigheter, vilket såklart ger Kungälv potential för att utvecklas. Som kommun kan vi arbeta med att tydligt visa inom vilka områden kommunen prioriterar resurser och sedan etablera en produktionsplan för att effektivisera tillväxten, säger Anneli Skoglund.

– Det var väldigt roligt och vi är jättenöjda. Arrangemanget har växt för varje gång, vilket i år ledde till att vi inför arrangemanget fick byta lokal flera gånger för att få plats, som kommunalrådet Miguel Odhner sade när han inledde Marknadsdagen.

Helen Eriksson, HSB, och Sören Runsten, Conara, intervjuades av Susanne Haggren, Fastighetsägarna GFR, om varför de väljer att investera i och utveckla fastigheter i Kungälv.

Marknadsdagen avslutades med en kavalkad om innehåll, status, tidplaner och kommande markanvisningar i några av kommunens alla exploateringsprojekt.

Här kan du ladda ner presentationen (pdf, 7,9 Mb)