Mer bin i Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Kungälv satsar på kommunala bin. Vi vill uppmärksamma hur viktiga bin och pollinerare är för att få mat på tallriken och biologisk mångfald i naturen. Ni känner väl till ordstävet: ”Utan bin stannar Sverige”?

Inom kort monteras bikupan på apiariet i Bäckparken (se bild) där man kan studera binas aktiviteter. Välkommen dit och kolla in kommunens visningsbikupa och utställning om bin och pollinerare. Du kan öppna både fronten och locket på bikupan och se på bisamhället genom plexiglas.

Kommunen satsar nu även på fler bikupor i samarbete med biodlarföreningen. Inom kort sätts tre ytterligare bikupor upp i Strandparken. Bisamhällena ska skötas av biodlarföreningen enligt ett avtal mellan föreningen och kommunen. Sedan tidigare finns två sådana kupor i Kolebacka i Fontins naturreservat.

Här är kommunens bikupa (extern länk till eniro)