Årets nätverkare och andra vinnare på årets första morronpass

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Morgonen värmdes upp med att några prisbelönta företagare och entreprenörer i Kungälv uppmärksammades. Veckans Affärers utmärkelse Årets superföretag 2015 gick till ByNet och Infosoft. Titeln kräver att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.
Vidare uppmärksammades att Dagens Industris utmärkelse Årets gasellföretag gick till
Keylogic, ByNetoch Master Mariner  
Kareby IS uppmärksammades med anledning av att de vann SM-guld 2015 i dambandy och Kicki Ögren, The Body Shop, uppmärksammades också för att hennes butiker i Kungälv och Stenungsund har fått pris inom The Body Shop, Bästa butiksaktivitet och Bästa PR-aktivitet i Sverige och Danmark.

Dagens huvudnummer stod Lasse Nilsson för, som fått utmärkelsen årets nätverkare. Han bjöd på den fantastiska berättelsen om Petter Larsson och hans otroliga historia från dräng till förmögen slottsherre på Thorskogs slott, om hans son Eskil som sålde marken och köpte brännvin och aktier för pengarna. Pengar som han strax därpå förlorade i Krügerkraschen. Han berättade vidare vad som därefter hände samt sin egen del i historien fram till idag då han är VD för Thorskogs slott. Slående många paralleller mellan Lasse Nilsson och Petter Larsson.

Petter Larsson var, liksom Lasse Nilsson, duktig på att nätverka. Eftersom han hade som mål att umgås i de ”rätta” kretsarna såg han till att ofta bjuda på fest. På gästlistan stod kändisar och viktiga potentater och syftet var att själv bli bjuden tillbaka. Ett nätverkande som heter duga!

Dagens Thorskogs slott är en rofylld oas för affärsmän och livsnjutare med smak för det goda. Få vet dock att det tidigare har hyst verksamheter av annat slag, exempelvis hem för hysterikor, det vill säga obstinata kvinnor som hade en egen åsikt om tingens ordning. Vilket på 30-talet ansågs opassande och betraktades som ett smärre handikapp för deras karriärer. En av de stackars kvinnorna hängde sig i slottets trädgård och har sedan dess hemsökt gäster, företrädesvis druckna herrar.
Om sina egna framgångar i att nätverka menar Lasse Nilsson att man behöver skapa sitt eget varumärke och en egen identitet.
– Du måste tro på det du gör och säger, precis som Petter Larsson, menar Lasse. Det underlättar så klart om du har en bra produkt och en talang, säger han och sammanfattar avslutningsvis: 
- Det finns de som skapar händelser, de finns de som är med när det händer och det finns de som står kvar och undrar vad som hänt!

  Sidan skapades: