Ny aktör för handelsanläggningen i Kongahälla

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Parallellt med att markarbeten på Kongahälla pågår för fullt, kliver nu ett nytt bolag in i projektet. Det är Adapta Fastigheter AB som kommer att bygga och förvalta handelsanläggningen längs E6.

Planen är att bolaget ska söka bygglov i november i år för att sedan kunna börja bygga våren 2016. Adapta Fastigheter tar därmed över ansvaret för handelsanläggningen från Coop fastigheter som renodlar sin verksamhet och istället blir hyresgäster hos Adapta Fastigheter med sin planerade Coop-butik.
– Det här beslutet följer vår strategi om att renodla verksamheten från fastigheter mot vår kärnverksamhet, livsmedel, säger Helena Liljedahl, VD Coop Fastigheter AB. Det viktigaste är dock att vi gör det vi hela tiden velat, nämligen etablerar en ny Coop-butik i Kungälv.

Handeln viktig för Kongahälla

Från Kungälvs kommun ser man positivt på Adapta fastigheters intresse för Kungälv och Kongahälla. Kommunen och Adapta Fastigheter har undertecknat en avsiktsförklaring där parterna är överens om ett samarbete kring nya stadsdelen Kongahälla.
– Handelskvarteret är en viktig del i projektet och vi känner oss trygga med att Adapta Fastigheter är en part som kommer in och vill vara med och förverkliga Kongahälla, säger Monica Wincentson, projektledare på Kungälvs kommun.

Adapta Fastigheter kommer alltså att söka bygglov för sin handelsanläggning i november. Tidplanen för övriga aktörers byggstarter påverkas därmed inte.
– Det viktigaste för oss är att utbudet i handelsanläggningen blir så bra att Kungälvsborna stannar och handlar sina varor där. Ambitionen är att hitta ett utbud som gör att man kan handla allt man behöver på hemmaplan, säger Per Thörnqvist på Adapta Fastigheter.