Här är den – premiär för Kungälvs nya hemsida

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Med en hemsida byggd för att fungera lika bra oavsett om du läser den i datorn, mobilen eller på surfplattan. Med texter skrivna utifrån klarspråk och med en bättre sökfunktion, tar Kungälvs kommun ett rejält kliv i webbutvecklingen.

– Jag är mycket nöjd med resultatet och allas insats, säger kommunikationschef Susanne Junkala och tycker att målen nytänkande, mod och kreativitet uppnåtts.

Den gamla hemsidan från 2004 har krympt från 11 000 sidor till 800, samtidigt som texterna kortats, bearbetats och övergripande sidor har översatts till teckenspråk och till engelska. Fler sidor kommer att översättas efter hand. Webbredaktörsorganisationen har bantats rejält för att bli smidigare.
– Vi har valt att satsa mycket på att berätta med hjälp av bilder och webb-TV. Allt produceras lokalt för att vi tror att igenkänningsfaktorn är viktig, säger Susanne.
Även uppdragsgivaren, kommunchef Magnus Gyllestad är nöjd med resultatet.
– Det var inte länge sedan vi i huvudsak förmedlade information i text, säger Magnus. Jag tror att vi når fram bättre med rörlig bild. I fortsättningen handlar det om ständig utveckling. Vår webbplats blir aldrig klar. Det kommer fler funktioner, mer tillgänglighet och bättre service till Kungälvsborna. Och vi ska vara lyhörda för behov och önskningar.
Om du har synpunkter eller tips på vad du vill hitta på hemsidan. Fyll gärna i formuläret längst ner på varje sida eller kontakta Kundcenter.

Noel Cornér