Ny lekplats i Ytterby namngavs av barnen

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

– En parkour är en slags hinderbana som nu planeras för fullt, säger projektledare Anders Möller.

Landskapsarkitekt Linda Petersson designar parkouren bland annat med hjälp av en elev från Ytterbyskolan. Bygget kommer igång till hösten. Och den blir den första i kommunen.

Barnen på Kastellegårdsskolan fick rösta fram namnet på den nya lekplatsen. Barnen hittade på tio olika namnförslag som Anders valde fem ifrån som han kunde acceptera.
– Idén om omröstning var en snilleblixt vi fick, säger Pernilla Jalvin och Ida Branje, lärare för klass 1 A. Eftersom det är varit ett EU-val har vi redan håll ett låtsasval om leksaker.

Eleverna visade sig vara duktigare på att rösta än de vuxna. Nästan alla på Kastellegårdsskolan röstade. Och av 500 röstande, nästan alla på skolan, vann ”Lekporten” med 174 röster. Motiveringen var ”Det är porten till en mycket roligare värld”.

Elsa 7 och ett halvt testade alla attraktionerna.
– Allt är jättebra, men roligast är den stora gungan, säger Elsa i sitt expertutlåtande. Jag kommer att fortsätta komma hit och leka. Det är det bästa lekplats jag lekt på hittills. Golvet är jätteskönt att gå på.

Text: Noel Cornér
Bild: Jan Rancken och Noel Cornér