Politiken reagerar på händelserna i Komarken

Under den senaste tiden har det bland annat förekommit stenkastning mot polisen i Komarken. Hör våra politiker berätta om sin inställning till händelserna i Komarken.

– Det är absolut oacceptabelt att ett litet antal individer skapar en oroskänsla hos tusentals människor i kommunens största bostadsområde, säger Miguel Odhner (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är ju grova brott, säger oppositionsrådet Anders Holmensköld (M). Det är viktigt att de klaras upp och att allmänheten hjälper polisen. Det är inte okej att så grova brottslingar får röra sig så fritt som de gör. Det är farliga grejer de sysslar med.

Nu pågår en kraftsamling i det offentliga med polis och bostadsbolag skolan så att man
möter människor, föräldrar där de är och inte via andra kanaler. I somras undertecknades samhällskontraktet som siktar på att hjälpa de som hamnat snett i samhället.

– Engagemanget är stort hos både polisen och kommunen. Vi kommer fokusera på att lösa situationen, säger Maria Kjellberg (MP), vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det här en del av vår centrala stad och vi kommer aldrig acceptera att det får fortgå, säger Anders Holmensköld.