Viktig information angående snöläget

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Onsdag 20/1 är skolorna öppna som vanligt

Stängda skolor tisdag 19/1

Hålta skola har stängt all verksamhet på grund av att vi saknar el, vatten och värme. Ytterbyskolan och Munkegärdeskolan stänger efter lunch på grund av personalbrist.

Skolskjutsar

På grund av rådande väderlek har många av kommunens skollinjer under morgonen varit inställda.
Västtrafiks hemsida kan du följa det aktuella trafikläget.

I eftermiddag trafikerar skollinjerna enligt följande rutiner:

Om bussbolaget i förväg känner till att en del av vägen inte är farbar informerar bussbolaget skolan om detta. Om föraren under pågående tur upptäcker att en del av vägen till elevens bostad inte kan trafikeras ser bussbolaget till att eleven kommer tillbaka till skolan.

Bussbolaget och kommunen förbereder då skolan om att eleven är på väg tillbaka till skolan.

Så plogas och sandas vägarna i Kungälv

Det har kommit mellan 20 och 25 cm snö i Kungälv i natt. Våra snöröjare har varit ute hela natten och de jobbar vidare med full styrka. Här hittar du information om hur vi plogar och sandar olika typer av vägar.

Läs mer om snöröjning och sandning