Stort strömavbrott drabbade Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Även telefonsystemet gick ner vilket medförde att kommunens kundcenter inte kunde ta emot mot samtal.

Enligt Kungälv energi handlade problemen om "driftstörningar på överliggande elnät"  vilket medförde att samtliga kunder i Kungälv Energis nät drabbades. Det felet ska i sin tur ha berott på att  Vattenfall fick problem med sin matning till hela kommunen.

Vid halv sex-tiden hade områdena Hålta, Lycke, Tjuvkil, Lökeberg, Aröd och Ödsmål fortsatta problem. Enligt Kungälv energi ska alla dock fått strömmen tillbaka. Har man inte fått det går det att ringa på 0303 - 596 00.

Enligt Kungälv energi gjorde också strömavbrottet att det blev en störning i leveranserna av fjärrvärme. Värmeproduktionen är nu igång igen och beräknas nå alla kunder senast 18.30.