En vecka med fokus på kollektivtrafik och cykling

Notera att denna artikel/nyhet är arkiverad. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

För första gången deltar Kungälvs kommun i år i europeiska trafikantveckan tillsammans med städer runt om i Europa. 24 september hålls ett event i Västra parken i Kungälv med bland annat cykelkorgsloppis, tipspromenad och gratis cykelservice.
– Det ska bli jättespännande att vara med och vi hoppas att det kommer mycket folk med sina cyklar för att få dem servade, säger Sophie Idermark Hansson som är kollektivtrafiksamordnare på Kungälvs kommun.

Trafikantveckan är en europeisk samordnad aktivitet som ska ge stöd och draghjälp åt kommuner och organisationer som verkar för hållbara resor och transporter. Enligt Trafikverket som är svensk samordnare deltog 1873 kommuner och städer runt om i Europa förra året och i år blir alltså Kungälv en av dem.
– Vi är med för att vi vill uppmärksamma kollektivtrafiken och cyklingen i kommunen, säger Sophie Idermark Hansson
Det gör man alltså genom att ordna en temadag i västra parken där frågorna sätts i fokus. Kungälvs kommun kommer att ha ett tält i parken där alla är välkomna att ställa frågor och komma med synpunkter. Och så blir det cykelkorgsloppis. Alla som har prylar att sälja är välkomna att fylla sina korgar och prova! Kommunen ordnare även en tipspromenad med fina priser och alla som vill kan få sin cykel servad av professionell personal.
Förutom själva eventet den 24:e kommer Kungälvsbor som åker kollektivt eller cyklar uppmärksammas lite extra under trafikantveckan, 16-22 september. Hur vill Sophie inte avslöja ännu, det ska bli en överraskning som morgonstressade resenärer förhoppningsvis kommer uppskatta

Fakta Europeiska trafikantveckan: 2016 hålls trafikantveckan 16-22 september. Trafikantveckan är en europeisk aktivitet med syfte att stötta initiativ och åtgärder för hållbara resor i kommuner och städer. Kungälvs kommun deltar för första gången i år. Trafikantveckans slogan är ”res hållbart, lönsamt och smart”

Den 24 september uppmärksammar Kungälvs kommun frågorna kring hållbart resande med en familjedag i västra parken. Mellan klockan 10 och 15 kan man få information, serva sin cykel och delta i en tipspromenad. Det blir även cykelkorgsloppis. Ingen föranmälan krävs, kom bara dit med din korg fylld med det du vill sälja. Eller kom dit och fynda!