Håll dig uppdaterad om trafikläget

Nu ökar vi mängden trafikinformation till allmänheten och inför ett återkommande direktsänt trafikinformationsmöte i Stadshuset där man kan ställa frågor till kommunen, Trafikverket och Västtrafik.

Kommunen har under en längre tid arbetat med att utveckla sin trafikinformation inför den situation som vi nu står inför när mycket händer på en gång. 900 bostäder byggs på Kongahällatomten tillsammans med ett köpcentrum med plats för cirka 100 butiker och verksamheter. Dessutom bygger Trafikverket om Kungälvsmotet och vi bygger ett resecentrum utmed motorvägen tillsamman med Västtrafik.
- Vi visste att intresset för trafikinformation skulle öka kraftigt i samband med avstängningen av Kongahällagatan i höjd med Oasen, säger Martin Hollertz. Gatu- och parkchef i Kungälvs kommun. Sedan årsskiftet har antalet besökare på vår trafikinformationssida www.kungalv.se/trafikinfo mer än tredubblats och ligger idag på 1700 besök i månaden i genomsnitt en siffra som vi tror kommer fortsätta att öka.

Facebook och hemsida

För den som snabbt behöver en översikt över alla pågående avstängningar så är det www.kungalv.se/trafikinfo som gäller. Den sidan går nu också att prenumerera på. Då får du ett mejl när trafikinfosidan uppdateras med en ny avstängning. Vi använder även vår Facebooksida för att informera om större avstängningar som påverkar många, där närmar vi oss 5000 följare med stormsteg.

Trafikinformationsmöte

Den 23 mars klockan 18:00 är det dags för vårt första informationsmöte för allmänheten i sessionssalen i Stadshuset. Kom och ställ dina frågor om trafiken. Mötet kommer också att direktsändas via vår hemsida och Facebook där det också kommer att gå att ställa frågor och få svar direkt under sändningen. Frågor som vi inte hinner med besvaras i efterhand.

Informationsblad till alla hushåll

- Det är viktigt att alla känner sig inkluderade i den här informationen, bilförare såväl som cykel- och gångtrafikanter och de som väljer kollektivtrafiken, säger Martin Hollertz.
Därför har vi skickat ut ett informationsblad till alla hushåll i kommunen där vi berättar om hur vi informerar om trafiksituationen i Kungälv.

Informationsbladet som skickats ut (pdf 900 kb)