Ny vinterbelysning lyser upp i stadskärnan

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Fredagen den 25 november blir det lite ljusare i Kungälv. Då invigs symboliskt årets vinterbelysning och granen på Nytorget tänds.
-I år satsar vi lite extra på belysning i olika delar av stadskärnan och vi hoppas förstås att Kungälvsborna kommer uppskatta det, säger Martin Hollertz, gatu- och parkchef på Kungälvs kommun

Redan nu sitter fler lampor än tidigare år uppe runt om i stadskärnan. För ett par veckor sedan hjälpte arborister till med att sätta upp belysning i träden på Strandgatan, runt Posttorget och på Västra Gatan. Dessutom kommer det inom kort att placeras särskilda ljusgranar på fundamenten som står på Gustaf Hjärpes torg och i början på Västra gatan. 

Och på fredagseftermiddagen den 25:e tänds granen på Nytorget till stämningsfull sång av kungälvskören Vokalerna.
– Man kan säga att årets satsning på mer belysning är en del i vår strävan att utveckla Kungälvs stadskärna och få den mer trivsam även när det är som mörkast ute, säger Martin Hollertz.  Det är också en trygghetsfråga med mer ljus. I år väljer vi därför belysning som inte enbart sitter uppe över jul utan ska hålla över hela vintern.

Ljuständningen är inte den enda anledningen att besöka stadskärnan under fredagen. Många av stadens handlare uppmärksammar Black Friday med erbjudanden i sina butiker under dagen. Anna Andersson som är projektledare för årets stadskärna 2020 och som jobbat för att få till årets belysning i stadskärnan ser fram emot invigningen. 
– Mitt tips är därför att så många som möjligt ska ta sig ut på stan på fredag och passa på att komma in i julstämning inför söndagens första advent-firande, säger hon. 

 

17:00 fredagen 25:e november sjunger kören Vokalerna på Nytorget i Kungälv och kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) inviger årets belysning.

Skisser från MK Illumination

  Sidan skapades: