Nyckeln - Nyhetsbrev om miljö och hållbarhet

Viktigt att veta!

Nyckeln är numera nedlagd och den här sidan underhålls inte längre. Det innebär att både interna och externa länkar kan vara brutna.

Sidan kommer avpubliceras vid årsskiftet 2017/2018

Nyckeln är kommunens nyhetsbrev om miljö och hållbar utveckling. Här kan du läsa nyheter, miljötips och goda exempel i arbetet med att göra Kungälv mer hållbart.

Nyckeln 2016

• April (extern länk). Pyromaner slår till. / Rädda Marstrand. / Snart rekordrent. / Skolorna ställer upp. / Giftfri madrass. / P i Kastellegården. / Tvätta rätt. / Mer ekologiskt. / Mer bin i Kungälv. / Hållbara arrangemang april-maj 2016.

• Mars (extern länk) Slopa giftfärgen. / Du behöver inte bottenmåla. / Ren kustlinje startar. / EU-pengar till miljö. / Hållbara arrangemang – våren 2016.

• Januari (extern länk)  Glöm ”två grader”. / Rockström om 2015. / Miljöåret 2015. / Årets stipendiat. / Kartlagda soltak. / Solcellsguide - för alla. / Viktiga jättar. /Film om skyddsvärda träd. / Fiskevård 2015. / Strandstädat 2015. / Skippa ballongerna. / Kotten invigd. / Lågt divesteringsbehov i Kungälv. / Res billigare. / Klimatsmart ljus

Nyckeln 2015

• Oktober (extern länk) US Climate Rock. / Så höjs havets yta. / Kalla fakta om värmen. / Viktiga mål för vårt län. / Sök årets hållbarhetsstipendium. / Höststädning. / Värdefulla kanter. / Smartare rörelse. / Giftfri förskola. / Hållbara arrangemang. / Miljöbron erbjuder.

• Augusti (extern länk) Johans sommar. / Uppmaning till Sveriges partier. / Obama är tydlig. / Svartedalens Pärlor. / Papperslös kommun. / Ål sätts ut i havet. / Spöken stoppas. / Det händer ”Down Under”. / Hållbara arrangemang. / Pedagogisk vandring på film. / Maximalt djurplågeri.

• Juni (extern länk) Bokslut för miljön. / Matavfall ska bli gas. / Fossilfria sopbilar. / På bete i Rollsbo. / Holkstad i Bäckpark. / Kloka företag. / Musselbrist i havet. / Skräprekord. / Ett renare båtliv. / Vykort från soliga Kalifornien. / Tysta områden kartlagda. / Hollywoodstjärnor i nya roller. / Behov av miljöhjälp till hösten?

• Maj (extern länk) Kusträddardag 9 maj. / Spikrakt uppåt. / Framtids-optimist. / Californien torkar. / Tuff politik önskas. / Mer ekologiskt. / Fågel- och sälskydd. / Elever storstädar. / Arbete för mer öring. / Succé för Hopp. / Bina har vaknat. / Hållbart kalendarium.

• Mars (extern länk) Här hamnar värmen. / Havet tar stryk. / Varför civilisation? / Vindrosen invigd. / Supersmart förskola. / Guldkantat stadshus. / Hållbart utomhus. / Storstädning gynnar föreningslivet. / Tittarsuccé. / Hållbara arrangemang. / Avslöjande humor.

Nyckeln 2014

• December (extern länk). Årets stipendiat. / Global pandemi. / Stopp för antibiotika. / Verket är igång. / Cykelbanor på G. / Fågelskåda i Rollsbo. / VA i kustzonen. / Mer skog skyddad. / Vad tycker du om kollektivtrafiken? / På egna ben. / Miljöbron erbjuder. / Boka in 19 april. / Juletips om juleljus.

• September (extern länk). Klimatomställning 2.0. / Bikupa i Bäckparken. / Äng i staden. / Ska ladda snabbt. / Hamnar kartlagda. / Strömmar av plast. / Sök årets hållbarhetsstipendium. / Filmtajm. / Delat ansvar? / Välfärdsbokslut. / Stackat och klart. / Hållbara arrangemang.

• Juni (extern länk). Gräv ner problemen. / Kompensera mera. / Biskopar efterlyser handlingskraft. / Kungälv peakar. / Vattensnål kommun. / Öringrik kommun. / Bokslut för miljön. / Lokala miljömål. / Vindkraft till havs? / Solar Power. / Prome Mare live. / Upprustade leder. / Allt smartare kommunanställda. / Bieffekten på SVT Play. / Frihet från kunskap. / Hållbara arrangemang.

• Maj (extern länk). Utsläppen minskar. / Utsläppen ökar. / Vårrent på strand. / Skolor städar upp. / Prome Mare invigs 10 maj. / Marstrand upprustat. / Ny utsiktsplats vid kärleksstigen. / Miljötips till skolor. / Ekologiska analfabeter. / Hållbara arrangemang.

• Mars (extern länk). Eld och förnekelse. / Upprustad närnatur. / Vill ställa om. / In Transition. / Miljöstadsdel på G. / 13 730 kg skräp från Kungälvs stränder. / Permanenta fjordar. / Jätten Glufs-Glufs. / Ren Kust i Bohuslän. / Skolor och allmänhet: Mot Sjöfartsmuseet! / Miljöaktiv byggare. / Hållbara arrangemang i Kungälv.
  Sidan uppdaterades: