Smittande oro och mod - Organisationen Zonta

Under kvällen kommer Zonta utifrån olika perspektiv och med hjälp av bild, tal, film, hantverk m.m. att lyfta fram och belysa kvällens tema på ett både oroande och roande sätt kopplat till vår organisations mål och arbete.

Smittande oro och mod är ett konstprojekt som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet. Ett verk i månaden visas samtidigt i 12 västsvenska kommuner. I samband med att vårens sista verk, av Carl Michael von Hausswolff, visas på Stadshuset i Kungälv den 3/5 kl 12 kommer organisationen Zonta presentera sig och genom ett samtal om hur konst och hantverk kan belysa demokrati och yttrandefrihet på Mimers Kulturhus kl 19.00.

Zonta är en snart 100 år gammal organisation med 30 000 medlemmar i 68 länder och finns representerade på de flesta bebodda kontinenter runt jorden. Vi är politiskt och religiöst obundna och är FN´s största samarbetspartner när det gäller arbetet med att stärka och kvinnors och flickors situation i världen. Zonta arbetar både med ett internationellt, nationellt, regionalt och lokalt perspektiv. Zonta klubb Kungälv består av kvinnor från Kungälv, Stenungsund, Ale, Tjörn och Orust.

Under samtalet kommer Zonta utifrån olika perspektiv och med hjälp av bild, tal, film, hantverk m.m.att lyfta fram och belysa demokrati och yttrandefrihet på ett både oroande och roande sätt kopplat till vår organisations mål och arbete.

Zontas internationella president Sonja Hönig-Schough berättar om hur Zonta arbetar tillsammans med FN´s olika kvinno-organisationer för att bekämpa sexslavhandel i Nepal och Indien, hur vi bidrar till att minska förlossningsskador och barnäktenskap i Afrika och vårt långsiktiga arbete med att ge unga flickor och kvinnor utbildning och framtidstro på Madagaskar. Vår Area Director Birgitta von Oldenchiold visar hur vi på nationell nivå arbetar med att lyfta frågan om våld mot kvinnor och vår klubbpresident Gunvor Finnas visar på Zontas lokala engagemang. 

3 maj 19.00, Mimers Kulturhus

Information

  • Genre: Evenemang Konst
  • Plats: Kungälv
  • Datum 3 maj, kl 19:00
  • Telefon: 46-0303-238211
  • Fax: 46-0303-19035