Sommarlov i Kungälv

I år finns massa roligt som du kan göra på ditt sommarlov. I vårt proppfulla sommarlovsprogram finns något för alla - besök en 4H-gård eller Universeum. Låt adrenalinet flöda på Laserdome eller Klätterdomen! Delta i sommarläger, dagläger eller dagkollo. Nytt för i år är våra tonårsaktiviteter, där du kan besöka Hållö, testa på dressin och klättra högt i High Adventure. Du kan även testa på olika föreningsaktiviteter såsom golf, segling och ridning.

Detta händer i sommar!

OBS! Ansökningstiden har gått ut och det går endast att söka till Dagläger - Låtskrivarverkstad och Tonårsaktiviteter - Dressin i Dalsland!

I år finns massa roligt som du kan göra på ditt sommarlov. I vår sommarlovsfolder och här på nätet kan du läsa om onsdagsutflykter, dagkollo, dagläger, läger med övernattning och olika föreningsaktiviteter, såsom ridning, golf och segling.
Aktiviteterna vänder sig främst till dig från skolår 4 och uppåt och många är gratis att delta i.
Nytt för i år är tre stycken tonårsaktiviteter som riktar sig till dig i skolår 7-9.

Sommarlovsaktiviteterna arrangeras av ungdomsarbetare på enheten Trygga Ungdomsmiljöer, pedagoger från kulturenheten och biblioteken i Kungälvs kommun. Även några föreningar är med och erbjuder aktiviteter.

 

Onsdagsutflykter

Under sommaren finns sju olika onsdagsutflykter som du kan vara med på. Du kan bl.a. följa med till en 4H-gård, Prison Island och åka med på en badutflykt. Utflykterna är för dig i skolår 4-6 och du kan anmäla dig till hur många utflykter du vill!
Vill du och några kompisar anmäla er ihop går det bra, ni kan vara högst tre kompisar som häftar ihop era anmälningsblanketter eller skriver en anteckning på webansökan. 

Vi åker till de olika utflykterna med kollektivtrafik eller hyrd buss och alla utflykter är gratis. Att utflykterna inte kostar något är tack vare att Kungälvs kommun fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med bidraget är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

 Läs mer om onsdagsutflykter

 

 

Dagkollo

Dagkollo är en vecka fylld med massa roliga aktiviteter. Vi tillbringar våra dagar i Svartedalen. Varje dag finns en planerad aktivitet såsom scout för en dag eller lär dig fiska. Vi bjuder på lunch (övrig matsäck medtages) varje dag.
Det är gratis att delta, tack vare att Kungälvs kommun fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med bidraget är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

Dagkollo är för dig som går i skolår 4-6. 

Läs mer om dagkollo

 

Sommarläger

Följ med till mysiga Stora Färgens lägergård. Här kan du ta det lugnt eller sporta med dina kompisar! Lägret är för dig i skolår 4-6 och det är gratis att delta i och all mat ingår. Detta är möjligt tack vare att Kungälvs kommun fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med bidraget är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

Läs mer om sommarläger

 

Tonårsaktiviteter

Aktiviteterna är för dig i skolår 7-9. Här kan du testa på höghöjdsbanor på High Adventure, trampa dressin i Bengsfors eller tillbringa ett dygn på den fantastiska ön Hållö. Kan du inte bestämma dig, anmäl dig till alla tre! Det är gratis att delta tack vare att Kungälvs kommun fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med bidraget är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga. 

Läs mer om tonårsaktiviteterna

 

 

Dagläger på Mimers Kulturhus

Dagläger på Mimers Kulturhus är för dig som är intresserad av t.ex. teckning, teater, dans, och film. Du som under läsåret 17/18 går i årskurs 4, 5, 6, 7, 8 och 9 kan söka. Observera att det kan vara olika årskurser som kan gå olika kurser. Läs mer under varje aktivitet!

Ingen förkunskap krävs och det är gratis. Efter att du tackat ja till din plats är anmälan bindande. Ett urval kommer göras om många anmäler sig.

Det är gratis att delta och vi bjuder på lunch. Detta är möjligt tack vare att Kungälvs kommun även i år fått ett sommarlovsbidrag från Socialstyrelsen. Syftet med denna satsning är att skapa meningsfulla och kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

Läs mer om dagläger

 

 

Sommar på bibblan

Populära Sommarboken är tillbaka på Mimers! Kom och prata böcker, gå på Skrivarverkstad och tävla i olika bokgrenar!

På Marstrand kan du gå på skattjakt under Match Cup Sweden och under Sekelskiftesdagarna kan du gå på tipspromenad.

Läs mer om sommar på bibblan

 

Föreningsaktiviteter

Testa på nya föreningsaktiviteter eller bli ännu bättre! Välj mellan golf, segling, ridning och fotboll. Friskis och Svettis erbjuder också många svettiga pass under sommaren!

Läs mer om idrottsföreningarnas aktiviteter och hur du gör din anmälan

  Sidan uppdaterades: