Hållbara Björkås, Baljan 1 med flera

Hållbara Björkås, Baljan 1 med flera

Ytterby: Bostäder
Handläggare: Anna Ulvehed
Diarenummer: KS2018/1483

Prenumerera på sidan

Prenumerera på sidan

Du kan få e-post när något läggs till på den här sidan. För att prenumerera:

  • Skriv in din e-postadress nedan och tryck på "SKICKA".
  • Gå till din inkorg för e-postadressen och bekräfta din prenumeration.
  • Titta i korgen för skräppost om du inte fick någon e-post för att bekräfta din prenumeration.

Din e-postadress är en personuppgift och vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar den. Vi delar inte din e-postadress med någon annan och du kommer inte få några andra utskick än de som rör den här sidan. Du kan när som helst avregistrera dig genom att:

  • Skriva in din e-postadress.
  • Klicka i knappen "Avprenumerera".
  • klicka på knappen "SKICKA".

Läs gärna mer om hur Kungälvs kommun hanterar personuppgifter här. 

Status

Kommunstyrelsen gav 2019-08-13 förvaltningen i uppdrag att upprätta detaljplan för Baljan 1 med flera. Arbetet har startat och utredningar pågår. Än finns inget förslag att ta del av.

 

Områdesbeskrivning

Området ligger i centrala Ytterby, norr om Ytterbystation. I dag består Björkås bostadsområde av flerbostadshus i 2 – 3 våningar, innehållande 337 lägenheter med upplåtelseform hyresrätt. Lagfaren ägare till aktuella fastigheter är i huvudsak Förbo.

 

Syfte

Planens syfte är att möjliggöra nybyggnation av bostäder i blandade upplåtelseformer och hustyper anpassat till närområdets förutsättningar.

 

Hållbara Björkås- Ett trivsamt område att bo och stanna kvar i

Här utvecklar vi ett redan attraktivt område där aktivitetspark och nya bostäder vävs ihop med resten av området. Husen i området står robust på Hälleberget och renoveras på ett hållbart sätt för att möta framtiden. I Björkås är det nära till det mesta. Till bra tåg- och bussförbindelser samt till service såsom skolor och vårdcentral. För att inte tala om närheten till naturen. Faktum är att Björkås ligger mitt i naturen och ändå så centralt placerat att du snabbt tar dig till både storstad och hav.

Det hållbara Björkås skapar förutsättningar för trivsel, trygghet, mångfald samt gemenskap bland boende och besökare. Därför är de boende i Björkås en viktig kunskapskälla som genom dialogmöten säkrar att platsens kvaliteter tas tillvara. Deras engagemang skapar ett levande och hållbart Björkås.

  Sidan uppdaterades: